Про мене

Моє фото
Івано-Франківськ, Івано-Франківська, Ukraine
БОЙЧУК Мирослав Петрович - український режисер, документаліст, поет-пісняр, фотохудожник, тележурналіст, організатор шоу, ді-джей, колекціонер, блогер, засновник власної Студії Документального Кіно, Громадського Інтернетбачення Прикарпаття "ФранківськТБ", Студії дитячо-юнацького кіно "Студик ІФ". Мирослав спеціаліст по оцифруванню старих відео, аудіо, фото, кіноплівок та слайдів. Контактний телефон: 0509091572

пʼятницю, 8 травня 2020 р.

2013 рік. ~ Фільм 1. "Хорова капела "Промприлад" Із циклу "Історія хорових колективів Прикарпаття".

Обсяг: 10 хв. 29 сек.
Режисер, зйомка та монтаж - Мирослав Бойчук.
Ідея: Ольга Терешкун.
Автори сценарію: Мирослав Бойчук, Ольга Терешкун.
На світлині: Робочий момент зйомок документального фільму «З чистих джерел» 2013 р.
    Влітку 2013 року як співавтор сценарію, оператор та режисер створює перших два фільми про історію хорів Прикарпаття (Автор ідеї Ольга Терешкун): “З чистих джерел” та цикл “Історія хорових колективів Прикарпаття”, в який ввійшли розповіді про такі творчі колективи: "Хорова капела "Промприлад", "Хорова капела села Радча", "Мистецьке об'єднання "Елегія, "Кафедра хорового диригування В.Їжака", "Іван Атаман. Музучилище ім.Січинського", "Камерний хор "Кредо", "Ансамбль пісні і танцю "Гуцулія".


На відео: 2013 рік. ~ Фільм 1. "Хорова капела "Промприлад" Із циклу "Історія хорових колективів Прикарпаття".


На світлині: Робочий момент зйомок документального фільму 
«З чистих джерел» з Ігорем Роп'яником. 2013 р.
    1 червня 2013 року в “Гранд-кафе” театру кіно “Люм'єр” відбулась презентація цих двох стрічок. Ця подія позитивно відгукнулася і у місцевих ЗМІ. Практично всі вони розмістили матеріали про цю презентацію, а телебачення протранслювали дві серії фільму у повному обсязі.
    Згодом про фільм розповіли у авторській радіопередачі “Акцент Дня з Володимиром Приймаком “, а в липні цього ж року відбулась звукова його презентація на обласному радіо . Тоді ж в прямому ефірі вийшла передача за участю авторів фільму.
    За сприяння Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України першу частину фільму “З чистих джерел” було надіслано на 9 Міжнародний фестиваль — конкурс екранних мистецтв ім. Сахненка “Дніпро-Сінема”. Серед 130 стрічок, надісланих з 8 країн світу автор фільму виборов Спеціальний Диплом за вдале втілення теми збереженя мистецтва хорового співу. На святковій презентації стрічки, яка відбулась 12 грудня 2013 року в “Гранд-кафе” театру кіно “Люм”єр”, крім самого Диплому, йому було вручено Іменний годинник фестивалю, Грамоту від Облдержадміністрації, та Подяку від міського Управління культури за особистий вагомий внесок у розвиток кіномистецтва України.

Немає коментарів:

Дописати коментар